top of page

DANSVORMEN

HIPHOP

Uit de hiphopcultuur komen verschillende dansstijlen voort. Lyrical Hiphop, Housedance, Streetdance, Breakdance, Locking, Popping. Al deze dansstijlen zijn geschikt voor boys & girls. Bij House of Dance worden al deze dansstijlen samengevoegd in de les hiphop. Wij werken deze verschillende stijlen uit in de verschillende soorten choreografieën die gegeven worden tijdens deze les. Naast een dope danscombinatie wordt er ook gewerkt aan een goede conditie.

Deze dansvorm bieden we aan voor verschillende leeftijden of niveau's.

DANCEHALL

DANCEHALL is stoer, sensueel en vooral heel ritmisch! Waarbij de muziek gebruikt wordt van bekende dancehall artiesten zoals Vybz Kartel, Mavado e.v.a.
Shake je lichaam los tijdens deze les op DANCEHALL beats waar je direct vrolijk van wordt. DANCEHALL is geschikt voor girls & boys die houden van  de stoerheid van Hiphop en dit willen combineren met  de  DANCEHALL moves.

Deze dansvorm bieden we aan voor verschillende leeftijden of niveau's.

BALLET

Ballet is een goede basis voor alle verdere dansvormen. De les wordt opgebouwd met oefeningen aan de ‘barre’. Elke oefening volgt een patroon die je helpt je kracht en techniek op te bouwen, die vervolgens in het midden van de zaal wordt verwerkt. In deze les wordt gewerkt aan een correcte lichaamshouding, muzikale en dansante vaardigheden, krachtontwikkeling en coördinatie.
Deze dansvorm bieden we aan voor verschillende leeftijden. 

MODERN JAZZ

Vloeiend en speels omgaan met de zwaartekracht, gebruik van je sprongkracht, placering en ruimte zijn onder andere de aspecten die tijdens deze les aanbod komen. Soms een sierlijke bewegingsvorm. Deze dansstijl is een goede mengeling van Hiphop, Jazzdance, Ballet en Moderne dans. Tijdens deze les wordt er gewerkt aan de jazztechniek, lenigheid, juiste lichaamshouding, coördinatie, krachtontwikkeling en een danscombinatie. In verschillende dansprogramma’s heb je duidelijk kunnen zien dat deze bovengenoemde dansstijlen gecombineerd worden tot 1 dansstijl.

Deze dansvorm bieden we aan voor verschillende leeftijden.

PEUTERDANS 3-4 JAAR

Elegant als een prinses, stoer als een tijger, vlug als een muis, balancerend als een koorddanser. We ontwikkelen spelenderwijs en door middel van improvisatie de beginselen van het dansen. De motoriek wordt daarbij ontwikkeld, maar de fantasie is minstens zo belangrijk!

ADV 5-6 JAAR

ADV is de afkorting voor 'Algemene dansvorming'. Hierbij wordt er op een speelse manier, met kinderen vanaf 4 jaar gewerkt aan hun coördinatie, motoriek en ontwikkeling van het ritmegevoel. Hun fantasie en inbeeldingsvermogen worden tijdens deze les gestimuleerd.

Tijdens de les wordt er gewerkt aan de lichaamshouding en techniek. De kinderen worden spelenderwijs voorbereid op de overstap naar een andere danssoort zoals Modern Jazz, Klassiek ballet of Hiphop.

KIDSDANCE 6-8 JAAR

Op een speelse manier wordt er met  kinderen vanaf 6 jaar gewerkt aan hun coördinatie, motoriek en ontwikkeling van het ritme gevoel.

Tijdens deze de les komen er verschillende stijlen aanbod om de basis er goed in te krijgen. De boventoon tijdens deze les zijn de dansstijlen streetdance/hiphop.  

ZUMBA

Heb je zin in een feestje en dan ook nog is werken aan je conditie, lijf en spieren?

Doe dan mee met deze intensieve gezellige 45 minuten durende party workout! Tijdens deze opzwepende dansles ben je lekker aan het dansen, doe je je buikspier oefeningen, en je doel het verliezen van heel veel calorieën wordt heel gemakkelijk gehaald. Een party en workout in één,  wie wilt dat nou niet!

bottom of page